Ar aizdevējiem sāktas sarunas par finansējuma pārdali «Gaismas pils» projektam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Starptautiskajiem aizdevējiem ir nosūtīta visa nepieciešamā informācija par papildu 13,6 miljonu latu pārdalīšanu Latvijas Nacionālās bibliotēkas projektam šogad un sākts saskaņošanas process, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja vietnieks Aleksis Jarockis.

Ņemot vērā Latvijas valsts saistības pret starptautiskajiem kreditoriem, Kultūras ministrija lūgusi Starptautisko Valūtas fondu un Eiropas Komisiju atļaut palielināt izdevumus budžeta apakšprogrammā «Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošana» 2010.gadā par 13 581 691 latu, attiecīgi par šādu summu samazinot plānoto finansējumu 2012.gadam.

Jau ziņots, ka Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanas uzraudzības padome vienojusies, ka projekts jāpabeidz līdz 2012.gada novembrim, jo tā atlikšana radīs tikai papildu izdevumus.

Plānots, ka trūkstošo finansējumu - 13,6 miljonus latu - varētu novirzīt no Latvijas Bankas ikgadējiem maksājumiem valsts budžetā.

Saņemot aizdevēju atbalstu, šādai finansējuma novirzīšanai iepriekš piekritis arī finanšu ministrs Einars Repše (JL).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu