Īvāns: deputāti baidās no tā, ko varētu pateikt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Tautas frontes (LTF) līderis Dainis Īvāns nemaz nevēlas runāt Saeimas svinīgajā sēdē 4. maijā, kas notiks Latvijas Nacionālājā operā. Viņš pašreizējiem politiķiem velta ļoti asus vārdus.

«Es nekad neesmu prasījis sev iespēju uzrunāt šo Saeimu. To vēlējās LTF cilvēki, un es piekritu. Bet patiesībā man būtu morāli grūti runāt un skatīties uz politiķiem, kas apkaunojuši mūsu neatkarību. Negribu piedalīties viņu pašslavināšanas svētkos. Labāk būšu kopā ar tautu pie Brīvības pieminekļa,» laikrakstam «Latvijas Avīze» teicis Īvāns.

Viņš arī uzskata, ka «protokols neļauj» esot tikai formāla atruna. Patiesībā deputāti baidoties, ka kāds varētu pateikt viņiem ko neglaimojošu. «Mēs esam izkarojuši tikai vienu brīvību – iespēju ik pa četriem gadiem nomainīt varas eliti. Bet vēl jāizcīna otra – iespēja ietekmēt lēmumu pieņemšanu arī starpvēlēšanu periodā,» uzskata LTF līderis.

Saeimas 4. maija svinīgajā sēdē Latvijas Nacionālajā operā aicināti piedalīties 9. Saeimas deputāti, pašreizējais un bijušie Valsts prezidenti, Ministru prezidents un valdības locekļi, LR Augstākās padomes deputāti un PSRS Tautas deputāti, 1991. gada Ministru kabineta locekļi un daudzas citas personas.

Vairāki tautfrontieši neies uz 4. maija svinīgo sēdi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu