Atbalstu Ronim sola pilnīgi visas Saeimas frakcijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Var prognozēt, ka bijušais diplomāts Aivis Ronis rīt, 29.aprīlī, tiks ievēlēts ārlietu ministra amatā, jo viņam atbalstu solījušas visas Saeimā pārstāvētās frakcijas.

Koalīcijas partijas jau pirmdien vienojās par Roņa virzīšanu ārlietu ministra amatā. Ronim atbalstu solījusi arī opozīcijā esošā Tautas partija, «Saskaņas centrs» un apvienība «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā».

Roņa iecelšanu amatā nolēmusi atbalstīt arī opozīcijā esošā LPP/LC, žurnālistus informēja partijas priekšsēdētājs Ainārs Šlesers.

Viņš sacīja, ka partija šodien tikusies ar Roni un pārrunājusi arī iespējamos papildu finansējuma avotus Ārlietu ministrijai. Kā vienu no šādiem avotiem viņš minēja konsulātu atvēršanu visos galamērķos, uz kurieni lidojumus veic «airBaltic». Šlesers uzsvēra, ka vīzu izsniegšana maksā naudu, un tie būtu reāli ieņēmumi ārlietu resoram. «Tas ir reāls bizness, un valstī ienāktu nauda,» sacīja Šlesers.

Pēc koalīcijas partiju aplēsēm, rīt Saeimas sēdē piedalīsies 48 koalīcijas deputāti un 45 opozīcijas frakciju deputāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu