JL nolēmis: pensijas nākamgad samazināt nedrīkst

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijas «Jaunais laiks» (JL) valde nolēmusi, ka nākamā gada budžetā pensijas nedrīkst samazināt, bet atbalstāms ir priekšlikums par progresīvā nodokļa pilnveidošanu nekustamajam īpašumam, kā arī priekšlikumi par nodokļu sloga pārnešanu no darbaspēka uz īpašumu un patēriņu.

Par pārējiem mehānismiem, kā sekmēt nepieciešamo budžeta konsolidēšanu, jāturpina diskutēt gan valdībā, gan arī ar sociālajiem partneriem, portālu «Apollo» informēja partijas pārstāve Laila Timrota.

Pēc JL domām, nākamā gada valsts budžetam jābūt vidusceļam, kurā ņemta vērā gan nepieciešamība veicināt nodarbinātību un ekonomisko izaugsmi, gan saglabāt stabilu sociālās drošības līmeni, no budžeta samazinājumiem īpaši pasargājot aizsargājamās sabiedrības grupas, tostarp pensionārus

Ne pensijas, ne skolotāju vai policistu algas nav resurss, uz kura rēķina savilkt valsts budžeta jostu, uzskata partija.

JL arī uzskata, ka ikvienai politiskajai partijai un to pārstāvošajiem politiķiem savos izteikumos par budžetu jābūt valstiski atbildīgiem, uzsver JL.

«Aicinām sabiedrību būt kritiskiem un nepaļauties uz citu politisko spēku vai atsevišķu deputātu populistiskiem aicinājumiem un solījumiem pirmsvēlēšanu laikā, piemēram, par 3000 latu lielu vidējo algu, kam nav racionāla pamatojuma finanšu izteiksmē. Katras partijas piedāvājums ir jāvērtē kopvērtējumā ar nākamā gada budžeta konsolidāciju un saistību izpildi ar starptautiskajiem aizdevējiem. Nākamā gada budžeta projektam ir jābūt katras partijas mājas darbam un eksāmenam gaidāmajās vēlēšanās», atzīst JL Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu