Obama vēstulē sveic Latvijas iedzīvotājus 4. maija svētkos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Valsts prezidents Valdis Zatlers saņēmis ASV prezidenta Baraka Obamas vēstuli, kurā viņš sveic Latvijas prezidentu un valsts iedzīvotājus Latvijas Neatkarības atjaunošanas 20.gadadienā.

Vēstulē ASV prezidents norāda, ka «pirms 20 gadiem Latvijas likumdevēja vara bezbailīgi aizstāvēja Latvijas suverenitātes neaizskaramību un uzsāka brīvības nodrošināšanas procesu Latvijas tautai. Drosmīgie latvieši palika apņēmīgi savā prasībā būt brīviem, aktivizējot cilvēkus Centrālajā un Austrumeiropā pilnīgai cilvēktiesību un demokrātisko principu atjaunošanai.»  

«Laikā, kad Latvijas tauta svin šo brīdi, Amerikas Savienotajām Valstīm ir pagodinājums būt tuvam Latvijas sabiedrotajam un lojālam draugam. Mēs strādāsim kopā 21.gadsimta izaicinājumu pārvarēšanai mūsu divpusējo attiecību, NATO alianses, ASV partnerības ar Eiropas Savienību ietvaros,» norāda Obama.

ASV prezidents vēstulē arī izsaka pateicību par Latvijas prezidenta sniegto atbalstu abu valstu kopīgajiem uzdevumiem un mērķiem, kura demonstrēta darba vakariņu laikā Prāgā 8.aprīlī, kā arī paudis cerību turpināt tikšanās laikā iesākto sarunu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu