Timošenko: «Gazprom» un «Naftogaz» apvienošana ir Ukrainas likvidēšanas plāns

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Krievijas un Ukrainas gāzes uzņēmumu - «Gazprom» un «Naftogaz» - apvienošana, ko piektdien ierosināja Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins, ir jāuzskata par vērienīgu Ukrainas likvidēšanas plānu, sacīja bijusī Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko.

«Ierosinājumu apvienot «Gazprom» un «Naftogaz», kas izskanēja Ukrainas un Krievijas premjerministru tikšanās gaitā, varētu uzskatīt par joku, bet mūsu acu priekšā ik dienas tiek īstenots vērienīgs neatkarīgas Ukrainas likvidēšanas plāns,» sacīja ekspremjere.

Viņa uzskata, ka «sāka ar Krimu. Šodien izziņoja par tā dēvēto kopuzņēmumu veidošanu uz būtiskāko, vitāli svarīgo, stratēģisko valsts īpašumā esošo objektu bāzes».

Lēmumi, kas pieņemti, balstoties apstāklī, ka «sarunu partneriem nav mugurkaula», neradīs to izturīgo un stabilo pamatu, uz kura būtu jāveido Ukrainas un Krievijas attiecības.

«Es saprotu, ka no plastilīna Janukoviča var lipināt visu, kas vien tīk - šeit jaunrade ne ar ko nav ierobežota, viņa diagnoze ir acīmredzama - demence. Bet janukoviči nāk un iet. Toties Ukraina, tās intereses, tauta - tas ir uz mūžu,» uzsvēra Timošenko.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu