Mēģinājums uzspridzināt Taimskvērā bumbu nav saistīts ar «Al Qaeda»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Ņujorkas amatpersonas paziņojušas, ka aiz Taimskvērā novērstā mēģinājuma uzspridzināt automašīnā ievietotas sprāgstvielas nestāv starptautiskā teroristu organizācija «Al Qaeda», un ka policijai ir vairāki pavedieni, tostarp attēls ar aizdomīgu vīrieti, kurš pamet notikuma vietu.

Kā paziņoja Ņujorkas mērs Maikls Blūmbergs, pie notikušā nav vainīgi tie, par kuriem daudzi uzreiz padomāja.

«Nav nekādu pierādījumu, ka tas ir saistīts ar «Al Qaeda» vai kādu citu lielu teroristu organizāciju,» sacīja Blūmbergs.

Iepriekš pilsētas policijas priekšnieks Reimonds Kellijs noraidīja Pakistānas grupējuma «Tehreek-e-Taliban» internetā izvietoto paziņojumu, ka tas ir atbildīgs par mēģinājumu sarīkot sprādzienu.

«Es esmu pārliecināts, ka mēs noskaidrosim, kas to izdarīja,» sacīja Blūmbergs. «Šīs ir pasaules krustceles. Cilvēki Ņujorkā jūtas droši un viņi turpinās šeit ierasties.»

Pagaidām nav skaidrs, kāpēc nav eksplodējis automašīnā «Nissan Pathfinder» ievietotais paštaisītais spridzeklis, kurš bija taisīts no propāna tvertnēm, vairākām raķetēm, divām benzīna kannām un diviem pulksteņiem, lai gan tas bija daļēji aizdedzies.

Pēc Kellija teiktā, ja bumba būtu sprāgusi, tā būtu radījusi «nopietnu ugunsbumbu», bet automašīna tiktu pārrauta uz pusēm.

Policijai ir daudzi pavedieni, tostarp ieraksti no 82 novēršanas kamerām Taimskvērā, automašīna un pati bumba, kas nogādāti policijas laboratorijās Ņujorkā.

Vienā ierakstā redzams vīrietis, kurš uzvedas «zaglīgi» un nomaina drēbes pirms došanās prom no notikuma vietas.

Turklāt kāds tūrists sazinājies ar policiju, ka viņam «varētu būt personas attēls», kurš patrāpījies kadrā, kad viņš filmējis policistu uz zirga.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu