«Vienotība» aicina pagarināt Maizīša pilnvaras

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Partiju apvienība «Vienotība» rosina pagarināt ģenerālprokurora Jāņa Maizīša pilnvaras līdz jauna ģenerālprokurora iecelšanai. Lai to varētu īstenot, apvienība iesniegusi grozījumus Prokuratūras likumā, portālu «Apollo» informēja «Vienotības» preses sekretāre Gunda Reire.

Grozījumos rosināts noteikt gadījumus, kad, izbeidzoties ģenerālprokurora pilnvaru termiņam, Saeima nav iecēlusi jaunu ģenerālprokuroru, līdzšinējā ģenerālprokurora pilnvaru laiks turpinās līdz dienai, kad parlaments ieceļ jaunu šo pienākumu veicēju

Pēc apvienības domām, šie grozījumi ir nepieciešami, lai nodrošinātu Ģenerālprokuratūras darbības nepārtrauktību, iesākto lietu un procesu virzību gadījumos, kad Saeima, izbeidzoties ģenerālprokurora pilnvaru termiņam, nav iecēlusi jaunu ģenerālprokuroru. Ja grozījumi Saeimā tiktu pieņemti vistuvākajā laikā, tas ļautu tagadējam ģenerālprokuroram turpināt pildīt pienākumus līdz jauna ģenerālprokurora iecelšanai.

«Izvērtējot Prokuratūras likumā paredzētos gadījumus, kad izbeidzas ģenerālprokurora pilnvaras, būtu jānošķir gadījumi, kad līdzšinējais ģenerālprokurors vairs nevar pildīt savus pienākumus no gadījuma, kad parlaments nespēj vienoties par ģenerālprokurora amata kandidātu,» norāda «Vienotības» deputāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu