Latvijas Okupācijas muzeja rekonstrukciju finansēs VNĪ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas Okupācijas muzeja rekonstrukcijas un attīstības projekts tiks finansēts no Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) veiktajiem ieguldījumiem, ceturtdien pēc muzeja apmeklējuma žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL).

Premjers norādīja, ka Kultūras ministrijas vadībā jau strādā īpaša darba grupa un jau šā mēneša beigās būšot lielāka skaidrība, kā valsts turpmāk virzīs šā projekta īstenošanu, kā arī nosacījumi, kā valsts ar laiku atgūs atpakaļ ieguldītos līdzekļus.

Tāpēc jau tuvākajā laikā plānota premjera un VNĪ vadības tikšanās, lai detalizēti pārrunātu iespējamos finansēšanas un līdzekļu atguves modeļus.

Kā pēc apmeklējuma uzsvēra valdības vadītājs, vizītes laikā viņš iepazinies un atzinīgi novērtē to darbu, ko muzejs veic okupācijas perioda dokumentēšanā un izpratnes veicināšanā sabiedrībā.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes deputāti iepriekš apstiprināja izstrādāto Latviešu strēlnieku laukuma teritorijas detālplānojumu, kā arī pieņēma teritorijas izmantošanas un apbūves saistošos noteikumus.

Pagājušā gada novembrī notika Latviešu strēlnieku laukuma teritorijas detālplānojuma pirmās redakcijas sabiedriskā apspriešana, kuras laikā tika saņemti vairāki desmiti atsauksmju.

Pie Latviešu strēlnieku laukuma un Akmens tilta plānoti jauni satiksmes risinājumi, liecina arhitektu biroja SIA «Nams» izstrādātais teritorijas detālplānojums.

Detālplānojumā paredzēta teritorijas attīstība trijos posmos. Pirmajā posmā plānota jau iesākto darbu pabeigšana - padomju režīma upuru piemiņas memoriāla izveidošana un Okupācijas muzeja rekonstrukcija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu