«Google» prezentē rekordātru pārlūka «Chrome 5» beta versiju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Interneta gigants «Google» prezentējis kārtējo, pēc skaita piekto sava pārlūka «Chrome» beta versiju, kura nekavējoties uzstādījusi interneta lappušu atvēršanas ātruma rekordu. Speciālās testa programmas «Sunspider» iziešanas laikā «Chrome» uzrādīja rezultātu 338,4 milisekundes, apsteidzot «Apple Safari 4», «Opera 10.53» un jauno «Firefox 3.7» alfa versiju.

Specializētie mediji vēsta, ka «Chrome» ātruma noslēpums ir modulis V8 modulī, kas atbild par Java skriptu apstrādi. Tā kā šī valoda tiek plaši izmantota tīklā, tad par trešdaļu palielinātais Java aptrādes ātrums atsaucas arī uz pārlūka darba kopējo ātrumu.

Citu derīgu «Chrome 5» Beta jauninājumu vidū ir uzlabots pēdējā tīkla standarta HTML5 atbalsts un pārlūka iestatījumu sinhronizācija starp viena lietotāja vairākiem datoriem, pateicoties kam «Chrome» vienādi izskatīsies kā uz mājas un darba datoriem, tā uz klēpjdatora. Bez tam, pārlūkā parādījies jau sākotnēji iebūvēts «Adobe Flash Player». Ir vērts atzīmēt, ka pašlaik interneta eksperti šaubās par Flash tehnoloģiju nākotni, tā kā nav skaidrs, cik ilgi pārlūkā tiks saglabāts «Adobe Flash Player».

Jāpiebilst, ka praktiski vienlaikus ar «Google» arī korporācija «Microsoft» anonsēja pārlūka «Internet Explorer» devīto versiju, solot, ka tā būs pati ātrākā «Explorer» dinastijā. (Šī programma nebūs savietojama ar daudzu iecienīto operētājsistēmu «Windows XP».) Pēc «Computerworld» informācijas, jaunā relīze ātruma ziņā gan joprojām piekāpjas tādiem konkurentiem, kā «Safari», «Chrome» un «Opera», bet jau ir apsteigusi «Firefox». Iespējams, līdz gatavas programmas izlaišanai tiks apsteigti arī citi sāncenši vai vismaz kāds no tiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu