Ventspilī ar plašu pasākumu programmu atklās tūrisma sezonu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Sestdien, 15.maijā, Ventspils pilsēta aicina pilsētas iedzīvotājus un viesus piedalīties tūrisma sezonas atklāšanas svētkos. Svētku programma būs ļoti plaša – atjaunotajā Ventspils Tirgus laukumā varēs dziedāt, dejot un nobaudīt slavenā šefpavāra Mārtiņa Sirmā sarūpēto mielastu, Piedzīvojumu parkā – sarīkot pikniku un izbaudīt atrakcijas, būs iespējams arī piedalīties velo orientēšanās sacensībās, apmeklēt klasiskās mūzikas koncertu un Muzeju nakts pasākumus Ventspils muzeja filiālēs, kā arī Atvērto durvju dienu vairākās Ventspils naktsmītnēs.

Jauno tūrisma sezonu plkst. 12.00 atjaunotajā Ventspils Tirgus laukumā atklās Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. No plkst. 11.00 līdz pat 15.00 Tirgus laukumu pieskandinās dziesmas, dejas un dižošanās – muzicēs «Maskačkas spēlmaņi», Alsungas suitu sievas, folkloras kopa «Atštaukas» un Ventspils dziedošās Pašānu un Griežu ģimenes. Norisināsies arī Lielā dižošanās, uz kuru īpaši gaidīti visi tie, kuri dižojas ar savu svaru un spēku, jo dalībniekus svērs un mērīs visdažādākajās mērvienībās, bet spēku varēs pierādīt, ceļot alus mucas. Savus padomus pasākuma apmeklētājiem sniegs arī zāļu sieva Līga Reitere. Pasākumu vadīs Tirgus sieva Indra Vītiņa.

Kas gan tie būtu par svētkiem bez mielasta, tāpēc svētku viesus Tirgus laukumā plkst. 14:00 sagaida garšīgs pārsteigums no svētku īpašā viesa – šefpavāra Mārtiņa Sirmā, kurš piedāvās nobaudīt gardu ”Miesnieka” cūkgaļas plovu. Savukārt pēc gardās maltītes uz sadancošanu aicinās Ventspils Danču klubs.

Tūrisma sezonas atklāšanas dienā plkst. 12.20 Tirgus laukumā dos startu velo orientēšanās sacensībām, kurās piedalīties varēs jebkurš svētku dalībnieks, kurš Ventspili vēlēsies ieraudzīt no pavisam cita skatu punkta. Velo orientēšanās sacensības Ventspilī norisinās jau otro gadu, un to organizē Latvijas Zaļās kustības Ventspils nodaļa.

Uz «Miesnieka pikniku» svētku dalībniekus gaidīs Piedzīvojumu parkā. Visas dienas garumā būs iespēja uz sagatavotiem griliem cept desiņas un rīkot pikniku, bet no 14.00 līdz 16.00 bez maksas tiks piedāvāts izmēģināt nobraucienus kameršļūkšanas trasē un ar kalnu divriteni, kā arī lēkāšanu batutā. Plkst. 15:30 Piedzīvojumu parkā apbalvos velobrauciena dalībniekus un izskanēs arī muzikāls sveiciens no Cēsu mūzikas skolas bērnu ansambļa dalībniekiem.

Vakarpusē plkst. 18.00 teātra namā «Jūras Vārti» ventspilniekus un pilsētas viesus aicinām noklausīties Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertu. Koncertā muzicēs pianists Vestards Šimkuss, pie diriģenta pults būs Karels Marks Šišons. Koncerta apmeklētāji varēs baudīt Ludviga van Bēthovena 5.klavierkoncertu, Pētera Čaikovska 5.simfoniju. Koncerta programmā iekļauts arī latviešu komponista Romualda Kalsona jaundarba «Aktuālā epizode» pirmatskaņojums.

Muzeju nakts ietvaros dažādus pasākumus bez maksas būs iespējams apmeklēt Ventspils muzeja filiālēs. Livonijas ordeņa pilī no plkst. 22.30 pasākumā «Dabas skaņas» Mātes dabas nakts skaņas atskaņos Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņi, bet pils skaņas radīs pati pils. Amatu mājā no plkst. 22.30 interesentus gaidīs „Hipiju laboratorija», kurā spēlēs «Trejdeviņas zālītes», varēs darināt sev papīra ziedus, siet prievītes, veidot vides instalācijas, tērpties ekoloģiskos tērpos. Būs iespēja arī vērot eko modes skati, klausoties ģitāristu trio.

No plkst. 12.00 līdz plkst. 15.00 Ventspils iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja apmeklēt Atvērto durvju dienu vairākās Ventspils naktsmītnēs. Informācija par apskatei pieejamām naktsmītnēm atrodama «tourism.ventspils.lv».

Aicinām visus ventspilniekus un pilsētas viesus atpūsties Ventspils tūrisma sezonas atklāšanas svētkos 15.maijā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu