Žurnāls «Tūrisms» - par ūdenstūrisma potenciālu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

2010.gada maijā iznācis kārtējais žurnāla «Tūrisms» numurs. Iepriekš žurnāls bija vairāk piesaistīts konkrētam laika periodam, taču tagad vairāk pievērsies kādas tēmas padziļinātai aplūkošanai. Šajā numurā daudz rakstīts par ūdenstūrisma potenciālu, jo nesteidzīgas un lēni, ar garšu izbaudāmas Latvijas kontekstā tam varētu būt ievērojama loma.

2010.gada maijā iznākušā žurnāla tēma ir šim kalendāra mēnesim ļoti piemērota - ūdens tūrisma potenciāls Latvijā. Vai dārgo kuteru īpašniekiem ir kurp doties? Kādus tūristus piesaista Ozolnieku ūdensslēpošanas trase? Vai ūdens motosporta sacensības var pievilināt tūristus uz kādu nezināmu vietu? Atvērums veltīts arī ūdens transporta un tūrisma vēsturei Jelgavā un Jūrmalā.

«Tūrisms» ir ne tikai žurnāls tūrisma profesionāļiem, bet arī pašu profesionāļu veidots izdevums. Žurnāls ir kā diskusiju telpa, kur izpausties profesionālajām organizācijām, iniciatīvām un arī pētniekiem.

Žurnālā savu informāciju ir apkopojušas tādas profesionālās organizācijas kā TAVA, ALTA, Lattūrinfo, «Lauku ceļotājs», Latvijas Piļu un muižu asociācija, Pavāru klubs, kā arī Ekonomikas ministrija, Jūrmalas pašvaldība un Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā.

Žurnāls «Tūrisms» turpina sadarboties ar Latvijas augstskolām, kurās studē tūrismu un viesmīlību. Šajā žurnāla numurā publicēti Vidzemes Augstskolas studentu un pasniedzēju pētījumi par klāsteriem ūdens tūrismā un makšķerēšanu kā tūrisma produktu.

Kā jaunumus var minēt astrologa Kristapa Baņķa astroloģisko prognozi tūrisma nozarei nākamajos 20 pārbaudījumu gados, kā arī žurnālā ieviesto sadaļu darba sludinājumiem.

Jau tagad zinām, ka nākamais numurs iznāks jūlija sākumā un tiks veltīts velotūrisma potenciālam. Jau šo numuru gatavojot, redakcijai tika atsūtīti vairāki raksti par šo tēmu, tādējādi apliecinot tās aktualitāti.

Gan šo, gan arī nākamo žurnāla numuru 2000 Latvijas tūrisma profesionāļi saņems bez maksas, taču 2010. gada rudenī bezmaksas abonentu skaits tiks pārskatīts. Līdzšinējā prakse izmaksā pārāk dārgi un redakcija vēlas, lai abonenti sedz vismaz pašizmaksu par žurnāla druku un pasta pakalpojumiem. Taču noteikti arī 2010. gadā žurnāla PDF versiju varēs bez maksas lejuplādēt internetā «TurPro.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu