Dabas aizsardzības pārvalde aicina uz bezmaksas ekskursijām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Dabas aizsardzības pārvalde (Pārvalde) dažādos Latvijas reģionos 22. maijā rīko bezmaksas izziņas pasākumus interesentiem, kuriem ir vēlme atpūsties dabā un iepazīt un izzināt dabas daudzveidību. Pasākumu kopīgā devīze «Diena kopā ar reindžeri!»

• Gaujas nacionālā parka darbinieki un jaunie reindžeri piedāvās vides spēles «Izzini dabu!» un pārgājienus gar Gaujas krastiem un Sietiņieža apkārtnē.
• Velobraukšanas cienītāji varēs doties uz Ķemeru nacionālo parku un piedalīties velopārgājienā «Iepazīsti Ķemeru nacionālā parka dabas daudzveidību».
• Slīteres nacionālā parka darbinieki sagatavojuši programmu gan agru rīta pastaigu mežā piekritējiem, gan nesteidzīgiem filmu baudītājiem, gan visai ekstrēmu piedzīvojumu cienītājiem.
• Rāznas nacionālā parka darbinieki gatavi rādīt un stāstīt par dabas daudzveidību mežos, purvos, ūdeņos un arī pilsētvidē.
• Teiču dabas rezervāta darbinieki aicina tuvāk papētīt, kas notiek dienas izskaņā pasākumā «Daba mijkrēslī».
• Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta darbinieki piedāvā iepazīt daudzveidīgo Ziemeļgaujas apvidu vairākās ekskursijās no cikla «Dabas daudzveidība aizsargājamo ainavu apvidū Ziemeļgauja».

Aktualitātes

Atgādinām, ka Apvienoto Nāciju Organizācija 2010. gadu pasludinājusi par Starptautisko bioloģiskās daudzveidības gadu! Tā laikā visā pasaulē norisinās dažādas aktivitātes, kuru mērķis pievērst uzmanību bioloģiskās daudzveidības nozīmībai un tās zudumu samazināšanai. Gada devīze «Daudzveidība ir dzīvība» liek domāt par tajā ielikto jēgu: katrai dzīvības formai, lielai vai mazai ir izšķiroša nozīme visas planētas kopējā dzīvības mistērijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu