Lielbritānija atvieglo noteikumus lidojumiem caur vulkāna pelnu mākoni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Lielbritānijas aviācijas regulatori ievieš jaunus noteikumus, lai ierobežotu gaisa telpas slēgšanu Īslandes vulkāna pelnu mākoņu dēļ.

Aviokompānijas, kuras zaudējušas miljoniem dolāru lidostu slēgšanas dēļ, izteikušas sašutumu par, viņuprāt, pārlieku piesardzīgo gaisa satiksmes drošības uzraugu ieviestajiem nevajadzīgajiem ierobežojumiem.

Lai debesis turētu atvērtas, Civilās aviācijas aģentūra (CAA) no otrdienas pusdienlaika ievieš jaunus noteikumus, kas ļaus noteiktā laika posmā veikt lidojumus biezākos pelnos, nekā bija ļauts agrāk.

Jaunie noteikumi tika izveidoti sarunās starp regulatoriem un ražotājiem, paziņoja CAA.

Eksperti uzskata, ka augsta vulkānisko pelnu koncentrācija var nodarīt bojājumus lidmašīnu dzinējiem un pat izraisīt lidmašīnu nogāšanos.

«Lidaparātu un dzinēju ražotāji piekrīt, ka ir droši atļaut darboties jaunajā zonā ierobežotu laika posmu,» paziņoja CAA. «Tas nozīmē, ka mūsu gaisa telpas platības, kas iepriekš tiktu slēgtas, var droši būt atvērtas, minimizējot satiksmes izjaukšanu.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu