Īslandes vulkāns var traucēt satelīttelevīziju pārraidēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Ģeologi jau iepriekš ziņoja, ka ar Īslandes vulkāna radītajiem traucējumiem būs jāsamierinās visu vasaru. Ja notikumi risināsies pēc sliktākā scenārija, Eiropas valstu ekonomikas var piedzīvot ļoti smagu triecienu. Traucējumi satelītu darbībā vissmagāk ietekmēs uzņēmējdarbības vidi un atsauksies arī uz katru iedzīvotāju, kas ikdienā izmanto ierīces, kas saņem signālu no satelīta, portālam «Apollo» pavēstīja «Augsto tehnoloģiju parkā».

Paredzams, ka satelīttelevīziju kompānijas vien cietīs miljoniem eiro lielus zaudējumus, jo iedzīvotāji atteiksies norēķināties par nesaņemtajiem pakalpojumiem.

Jau iepriekš ģeologi, kas pēta seismiskās parādības Islandes Eijafjallajekulla vulkāna apkārtnē, ziņoja, ka tā aktivitāte ir palielinājusies. Pēdējās diennakts laikā pelnu un dūmu stabs pacēlies aptuveni sešu kilometru augstumā un ir labi redzams no 140 kilometrus attālās valsts galvaspilsētas Reikjavikas. Vulkāna apkārtnē esošajās apdzīvotajās vietās ar neapbruņotu aci var saskatīt aizvien jaunas vulkānisko pelnu kārtas.

Gaisa Transporta Asociācija (IATA) iepriekš ziņoja, ka vulkāna pelnu radīto seku dēļ globālā avio industrija cietusi 1,7 miljardus dolāru lielus zaudējumus. Krīzes kulminācijas brīdī tika zaudēti pat 400 miljoni dolāru dienā.

Uz žurnālistu jautājumu, kādas sekas būs, ja visu vasaru būs novērojami traucējumi satelītsignālu pārraidēs, speciālisti atzina, ka sekas būs neizmērojamas un to ietekme atsauksies uz katru no mums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu