Indonēziešu režisors uzņem filmu par Baraka Obamas bērnību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Kāds indonēziešu režisors uzņem filmu par ASV prezidenta Baraka Obamas bērnību un to, kā viņu ietekmēja Džakartas dažādība.

Obama dzīvoja Džakartā kopā ar savu māti un indonēziešu audžutēvu no 1967. līdz 1971.gadam.

Indonēziešu režisors Demjens Dematra veido savu filmu «Obama, the Menteng Kid» pēc tāda paša nosaukuma grāmatas, ko viņš sarakstīja, izmantojot intervijas ar Obamas ģimenes kaimiņiem un draugiem. Filma būs angļu un indonēziešu valodās.

«Mēs vēlamies parādīt, ka pasaule, kurā Obama dzīvoja, ar visu Indonēzijas plurālistisko vidi, atšķirīgajām reliģijām un rasēm ļāva viņam kļūt par dižu vīru,» skaidroja Dematra.

Filmas uzņemšanas darbi sākās pagājušajā nedēļā Javas salas pilsētā Bandunā, kas atrodas aptuveni 180 kilometrus no Džakartas. Kā norādīja Dematra, dažās vietās Banduna izskatās līdzīgi Džakartai septiņdesmitajos gados, īpaši Mentenai - prestižajā rajonā, kur dzīvoja Obama.

Baraka Obamas lomu spēlē 12 gadus vecais amerikāņu aktieris Hasans Faruks Ali. Lai arī dzimis Ņūmeksikas štatā, Ali daudzus gadus kopā ar vecākiem dzīvojis Džakartā. «Viņš tekoši runā angliski, taču ne tik ļoti labi indonēziešu valodā,» atklāja Dematra. «Tas ļoti labi saskan ar Obamas personāžu.»

Britu modele Klāra Lašelle spēlē Obamas māti Stenliju Annu Danhemu, kas pārcēlās ar savu septiņgadīgo dēlu uz Indonēziju, apprecoties ar otro vīru Lolo Soetero, ko viņa satika, studējot Havaju universitātē.

Režisors atklāja, ka 100 minūšu garā filma Indonēzijas kinoteātros būs skatāma no 17.jūnija - laikā, kad Obama apmeklēs Indonēziju. Dematra izteica cerības, ka ASV prezidents noskatīsies filmu, taču piebilda, ka tā netiek uzņemta tikai viņam. «Šī filma ir veltīta visiem indonēziešu bērniem. Es ceru, ka tā iedvesmos bērnus īstenot viņu sapņus.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu