Nepieciešams:
200 g žāvētu melno plūmju
125 ml brendija
175g melnās šokolādes
125g sviesta
125g cukura
4 olas
50g lazdu riekstu
2 ēdamkarotes saldā krējuma
75g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
sāls
Šokolādes kūka ar melnajām plūmēm
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pagatavošana:
Melnās plūmes sagriež gabaliņos un uzvāra kopā ar brendiju, ļauj ievilkties 15 minūtes.
Ūdens peldē izkausē šokolādi, pieliek 2 ēdamkarotes saldā krējuma, samaisa.
Sviestu ar cukuru saputo, pievieno olu dzeltenumus, plūmes ar brendiju un šokolādi, turpina putot. Masai pievieno miltus, cepamo pulveri, sadrupinātus vai veselus riekstus. Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo un iemaisa mīklā. Mīklu liek ietaukotā formā un cep 180 grādos 30 minūtes. Gatavas kūkas viducis ir nedaudz mitrs. Svarīgi ievērot precīzas sastāvdaļas. Lai labi garšo!