Šokolādes kūka ar melnajām plūmēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Nepieciešams:
200 g žāvētu melno plūmju
125 ml brendija
175g melnās šokolādes
125g sviesta
125g cukura
4 olas
50g lazdu riekstu
2 ēdamkarotes saldā krējuma
75g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
sāls

Pagatavošana:

Melnās plūmes sagriež gabaliņos un uzvāra kopā ar brendiju, ļauj ievilkties 15 minūtes.

Ūdens peldē izkausē šokolādi, pieliek 2 ēdamkarotes saldā krējuma, samaisa.

Sviestu ar cukuru saputo, pievieno olu dzeltenumus, plūmes ar brendiju un šokolādi, turpina putot. Masai pievieno miltus, cepamo pulveri, sadrupinātus vai veselus riekstus. Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo un iemaisa mīklā. Mīklu liek ietaukotā formā un cep 180 grādos 30 minūtes. Gatavas kūkas viducis ir nedaudz mitrs. Svarīgi ievērot precīzas sastāvdaļas. Lai labi garšo!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu