Cēsis aicina uz tradicionālajiem Livonijas svētkiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

29. un 30.maijā Cēsīs notiks Livonijas svētki «WENDENE 1378», kuri būs krāšņākie viduslaika svētki šogad Latvijā, portālam «Apollo» pavēstīja Cēsu Kultūras un Tūrisma centra pārstāve Ieva Malceniece.

Īpašu uzsvaru liks uz apmeklētāju interaktīvu iesaisti ar Livonijas viduslaiku vēsturi sasaistītās norisēs, kas ne tikai izklaidē, bet arī izglīto.

Interesentiem būs iespēja nosūtīt vēstules no viduslaikiem, iemācīties izkalt lodi akmens metamajai mašīnai, izzināt viduslaiku pils vešerienes amata prasmes, klātbūtnē vērot Cēsu patroneses Sv.Katrīnas koka tēla veidošanas procesu, ietērpties viduslaiku bruņās un iesaistīties dažādās fiziskajās aktivitātēs.

Svētku laikā būs iespējams iejusties viduslaiku dzīvē – notiks divkaujas smagi bruņotiem cīnītājiem, paredzētas arī kaujas uz pils tilta. Savukārt vīri aicināti iesaistīties viduslaiku akmens metamās mašīnas salikšanā un uzstādīšanā, kā arī akmens krāvuma sienas fragmenta izbūvē. Svētku militāro norišu vainagojums būs viduslaiku lauka kaujas imitācija, kā arī akmens krāvuma sienas graušana ar akmens metamās mašīnas palīdzību.

Abās svētku dienās būs baudāma Livonijas mūzika, kuru spēlēs gan priekšpilī, gan pašā pilī. Repertuārā paredzēta sakrālā un laicīgā mūzika, Livonijas tautas mūzika, kara dziesmas, danči. Īpašais muzikālais svētku notikums – dūdu un bungu mūzikas grupas «Auļi» koncerts Cēsu ordeņa pils dārzā.

Livonijas svētkos darbosies viduslaiku krogs, kurā būs iespējams nobaudīt autentiskus viduslaiku ēdienus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu