Repše: dienesta auto nodoklis ir saglabājams

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Dienesta auto nodoklis ir jāpilnveido, bet tas ir saglabājams, trešdien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē norādīja finanšu ministrs Einars Repše.

Jau vēstīts, ka no šā gada 1.janvāra spēkā stājušās likuma normas, kas paredz ar nodokļiem aplikt dienesta automašīnu lietošanu. Bija plānots, ka ar šo jauno nodokli tiks iekasēti būtiski līdzekļi - gandrīz 40 miljoni latu, tomēr patlaban paredzams, ka izdosies iekasēt vien 4-6 miljonus latu.

Tautas partija, kuras frakcijas priekšsēdētājas vietnieks ir Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs Vents Armands Krauklis, iesniegusi priekšlikumu grozījumiem likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli, lai uzdotu Ministru kabinetam līdz šā gada augustam sagatavot izmaiņas dienesta auto nodokļa piemērošanas kārtībā.

Rosinātie grozījumi paredz atcelt normu, ka dienesta auto izmantošana tiek aplikta ar nodokli. Savukārt tā vietā likumprojekts paredz uzdot Ministru kabinetam līdz 2010.gada 1.augustam izstrādāt un iesniegt Saeimai nepieciešamos grozījumus likumos, lai labumu no darba devēja rīcībā esoša vieglā pasažieru automobiļa izmantošanas apliktu ar saprātīgu, ekonomiski pamatotu, sociāli taisnīgu un vienkārši administrējamu nodokli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu