Vācijā jezuītu iestādēs vardarbību piedzīvojuši vismaz 205 bērni

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Pēdējo desmitgažu laikā vismaz 205 bērni piedzīvojuši seksuālu vai fizisku vardarbību jezuītu - Romas katoļu ordeņa - vadītajās iestādēs Vācijā, liecina ceturtdien publicēts pētījums.

Par noziedzīgajām darbībām aizdomās turēti vismaz 46 jezuītu priesteri, laicīgie skolotāji un citi pedagogi, preses konferencē Minhenē sacīja juriste Urzula Raue, kura ir pēc jezuītu ordeņa pasūtījuma veiktā pētījuma autore.

Par seksuālu vai fizisku vardarbību vai abiem uz 12 priesteriem, no kuriem seši jau miruši, un diviem laicīgajiem darbiniekiem norādījusi vairāk nekā viena persona. Savukārt tikai viena persona šajos nodarījumos apsūdzējusi vēl 32 personas.

Pētījuma gaitā tā autore ieguvusi informāciju par vēl 50 vardarbības aktiem citās katoļu institūcijās.

Vairums no šiem gadījumiem noticis tik sen, ka noilguma dēļ vairs nav iespējams ierosināt lietu, sacīja Raue.

Viņa asi kritizēja jezuītu ordeni par tā bezdarbību, jo attiecīgo iestāžu vadība par notiekošo bieži vien esot zinājusi.

Pēdējos mēnešos Eiropu un ASV pāršalcis skandālu vilnis par bērnu seksuālo un fizisko vardarbību baznīcas institūcijās, spēcīgi iedragājot katoļu baznīcas un pāvesta Benedikta XVI autoritāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu