Radīts sociālās saziņas tīkls musulmaņiem «Milatfacebook»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Saniknoti par populārajā sociālās komunikācijas tīmekļa vietnē «Facebook» izvietotajām pravieša Muhameda karikatūrām, pakistānieši radījuši jaunu sociālo tīklu, cerot, ka tas spēs vienot pasaules 1,6 miljardus musulmaņu.

www.millatfacebook.com

««Millatfacebook» ir Pakistānas pirmā sociālās saziņas vietne musulmaņiem, ko radījuši paši musulmaņi, taču arī jauki citu reliģiju pārstāvji ir laipni aicināti pievienoties,» vēsta portāls.

Jaunā vietne piedāvā līdzīgas iespējas kā «Facebook», piemēram, katram lietotājam ir sava «siena», kur citi lietotāji var atstāt vēstījumus un dažādus komentārus. Tāpat tā sniedz iespēju publicēt foto, videofailus, piedalīties čatos un diskusijās.

«Millatfacebook» ar lepnumu paziņojusi, ka tā savas pastāvēšanas trīs dienās jau piesaistījusi 4300 lietotāju, galvenokārt gados jaunus pakistāniešus ar angļu valodas zināšanām.

Vietnes nosaukums izraudzīts, iedvesmojoties no vārda «Millat», kā sevi dēvē urdu musulmaņi.

LETA jau ziņoja, ka Pakistānas varasiestādes bloķējušas piekļuvi «Facebook», jo kāds portāla lietotājs bija izsludinājis konkursu «Visi zīmē Muhamedu». Lietotājs gan skaidroja, ka šādi cenšas atbalstīt izteiksmes brīvību, tomēr Pakistānā ideja sastapa plašu pretreakciju.

Tiesa līdz 31.maijam pagarinājusi aizliegumu piekļūt šai vietnei.

Iepriekš bija bloķēta pieeja arī «YouTube», taču aizliegums tika atcelts.

Atbilstoši ekspertu vērtējumam «You Tube» un «Facebook» vietnes mēdz apmeklēt 25% Pakistānas interneta lietotāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu