Sievietes vairāk rūpējas par savu veselību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Sievietes Latvijā pēdējo mēnešu laikā arvien vairāk sākušas domāt un rūpēties par savu veselību, veicot profilaktiskās pārbaudes un pievēršot uzmanību veselīgam dzīvesveidam, liecina ārstu prakses «Alpino Pērle» veiktais pētījums.

Neskatoties uz ierobežotajiem līdzekļiem lielai daļai iedzīvotāju, Latvijas sievietes pēdējo mēnešu laikā atkal sākušas vairāk uzmanības pievērst savai veselībai, apzinoties, ka tikai vesela un stipra sieviete var veiksmīgi risināt problēmas, sasniegt mērķus un atbalstīt savus vīriešus un bērnus, lai visi kopā ātrāk atgūtu ne tikai fizisko, bet ari finansiālo veselību ģimenē.

«Mūsu ārstu praksē pieprasījums pēc ginekoloģiskiem izmeklējumiem strauji pieaudzis, kas liecina, ka sievietes kļūst atbildīgas arī pret savu veselību. Kā rāda Eiropas attīstīto valstu piemērs, cilvēku un jo īpaši sieviešu rūpes par savu veselību norāda veicina uz visas tautas izaugsmi,» norāda «Alpino Pērle» vadītāja Inguna Kārkliņa.

«Lai ārstētu dažādas ginekoloģiskas saslimšanas, liela nozīme ir tās laicīgi diagnosticēt un uzsākt ārstniecību jau to agrīnā stadijā. Iepriekš sievietes nereti nonāca pie ārsta jau ar ielaistām slimībām, tādējādi sadārdzinot un reizēm pat padarot neiespējamu pilnīgu izveseļošanos. Tādēļ vēl jo patīkamākas ir novērojamās tendences, kad sievietes pie mums nāk ne vien tad, kad jau saskaras ar problēmām, bet profilaktiski,» saka I. Kārkliņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu