Rabarberu šarlote ar vaniļas pudiņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Nepieciešams:
4 lieli rabarbera kāti + 4 ēdamkarotes cukura
paciņa vaniļas pudiņa + piens+ cukurs
Mīklai:
100g sviesta
150g cukura
2 olas
150 g skābā krējuma
150g miltu
1 tējkarote cepampulvera
2 ēdamkarotes mandeļu skaidiņu
pūdercukurs
šķipsniņa sāls

Pagatavošana:
Pudiņu pagatavo pēc receptes, kura rakstīta uz paciņas. Tam jums būs nepieciešams piens un dažas karotes cukura (cukuru pielieciet vairāk, kā teikts receptē, jo rabarberi ir skābi). Rabarberus sagriež, apber ar cukuru un atstāj uz 30 minūtēm, lai atsulojas. Sulu nolej, rabarberus iejauc gatavajā pudiņā.

Mīklai sviestu sajauc ar cukuru, pieliek olas, skābo krējumu, cepampulveri, šķipsniņu sāls, miltus un samaisa mīklu. Formu (25 cm diametrā) ietauko, ieliek mīklu, virsū liek rabarberus ar pudiņu.

Cepeškrāsni jau iepriekš ieslēdz uz 175 grādiem. Cep apmēram stundu. 10 minūtes pirms cepšanās beigām uzkaisa mandeles. Gatavību pārbauda ar kociņu, ja nepieciešams, cep ilgāk. Izceptu šarloti patur formā vēl 10 minūtes, tad izņem un pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu