Iedzīvotāji kefīra vietā izvēlas jogurtu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kopš Latvijas veikalu plauktos ir parādījies jogurts, iedzīvotāji kefīru dzer arvien mazāk, portālu «Apollo» informēja sabiedrisko attiecību konsultante Kristīne Zeltiņa.

Izpētes rezultāti liecina, ka Latvijas iedzīvotājs gada laikā vidēji izdzer 59 litrus piena, 10 kilogramus kefīra un 9 kilogramus jogurta.

Latvijas iedzīvotāju piena lietošanas paradumi pēdējos gados nav būtiski mainījušies. Piena pārdošanas apjoms palielinājās līdz pat pagājušajam gadam, bet līdz ar ekonomisko lejupslīdi samazinājās aptuveni par 8%.

Savukārt kefīru iedzīvotāji uzturā lieto arvien mazāk. Kopš 2005.gada kefīra pārdošanas apjoms ir samazinājies aptuveni par 10%. «Kritums kefīru tirgū saistāms ar straujo jogurta tirgus augšanu. Kopš arī Latvijas veikalu plauktos parādījās jogurts, tā pārdošanas apjoms katru gadu strauji auga un kopš 2005.gada kāpums ir 15%, savukārt kefīra patēriņš mazinājās,» norāda «Tukuma piena» mārketinga vadītājs Armands Artihovičs.

Starptautiskās piena federācijas dati liecina, ka visvairāk pienu dzer Skandināvijā, bet vismazāk – Ķīnā. Somijas iedzīvotājs gadā izdzer vairāk kā 180 litrus piena, savukārt Zviedrijā aptuveni 145,5 litrus piena. Savukārt Ķīnas vidusmēra iedzīvotājs gadā patērē tikai 8,8 litrus piena.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu