Nepieciešams:
tītara fileja - apmērasm 1kg
3 ēdamkarotes sviesta
sāls
pipari
3 purava kāti
0,5 l ābolu sidra
1 kg kartupeļu
2 skābi āboli
majorāns
Tītara cepetis ar kartupeļiem un puraviem
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pagatavošana:
Gaļu nomazgā, nosusina, apcep sviestā brūnu. Cepšanai izmanto cepeštrauku ar augstām malām, kur vēlāk ceps cepeti kopā ar dārzeņiem.
Cepeti sāla un piparo, liek cepeškrāsnī 150 grādos, cep 30 minūtes.
Kartupeļus sagriež gabaliņos, puravus sagriez ripiņās, āboliem izņem serdes un sagriež gabaliņos. Dārzeņus saliek blakus gaļai un turpina cept cepeškrāsnī. Pēc 15 minūtēm gaļai un dārzeņiem uzlej sidru un 250 ml ūdens, pieliek majorānu un turpina cept vēl stundu. Lai labi garšo!