ASV prezentēts jaunais «Apple» smartfons «iPhone 4»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Sanfrancisko notiekošajā ikgadējā «Apple» izstrādātāju konferencē WWDC (Apple Worldwide Developers Conference) anonsēts jaunais smartfons «iPhone 4». Jaunās iekārtas prezentāciju vadīja «Apple» vadītājs Stīvs Džobss personiski.

Pēc viņa vārdiem, jaunajā aparātā parādīsies vairāk nekā 100 jauninājumu, vēsta «Forbes». Piemēram, «iPhone 4» parādījusies gaismas diožu zibspuldze 5 megapikseļu kamerai un mikrofons trokšņu slāpēšanai, bet displejs apveltīts ar smartfoniem rekordlielu pikseļu blīvumu – 326 punkti uz collu, kas ļauj, piemēram, tērēt mazāk spēku lasīšanai.
 
Būtiski ir mainījušies telefona «fotogrāfiskie» raksturlielumi. Aizmugurējā kamera ieguvusi zibspuldzi, tāpat parādījusies priekšpuses kamera, ar kuras palīdzību var veikt videozvanus.

Turklāt videozvani iespējami tikai tad, kad abi «iPhone 4» ir pieslēgti pie Wi-fi. Nekādi citi iestatījumi šajā gadījumā nav nepieciešami. Pats «iPhone 4» ir 9,3 milimetrus biezs, kas ir par 24 procentiem mazāk, nekā iepriekšējais – 3GS. Kā paziņoja Džobss, «iPhone 4» ir pats plānākais smartfons pasaulē.

Jāpiebilst, ka ieslēgšanas un skaņas līmeņa kontroles pogas kļuvušas metāliskas. Tāpat «iPhone 4» apmales sastāv no trim elementiem, kas veidoti no nerūsējošā tērauda un vienlaikus pildīs antenas funkcijas.

Smartfona „Apple” programmnodrošinājums ļauj vienlaikus lietot e-pastu, «Skype» un interneta pārlūku. Akumulators nodrošina līdz 7 stundām sarunu 3G tīklos, līdz 10 stundām video vai Wi-fi, bet mūziku var klausīties gandrīz divas diennaktis (40 stundas). Gaidīšanas režīmā «iPhone 4» no vienas uzlādes spējīgs noturēties līdz 300 stundām.

Smatfoni «iPhone-4» būs pieejami divās krāsās: melni un balti. Par 16 gigabaitu modeli ASV nāksies maksāt 199 ASV dolārus, bet par 32 GB – 299 dolārus. Vienlaikus pārdošanā paliks arī «iPhone 3GS» ar 8 GB atmiņu - par 99 ASV dolāriem. Kā paredz eksperti, ažiotāža ap «Apple» jaunumu ilgs līdz gada beigām: » iPhone 4G» pirmkārt nopirks tie, kas līdz šim izmantoja 3G un nebija paspējuši nopirkt smartfonu 3GS.

Pārdošanā ASV jaunie modeļi parādīsies 24. jūnijā.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu