NASA sākusi izplatījumā nosūtamo fotogrāfiju vākšanu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Kosmoplāni «Discovery» un «Endeavour», kuri pēdējo reizi kosmosā dosies šī gada septembrī un novembrī, nogādās orbītā visu, kuri to vēlas, fotogrāfijas. Par jauno Amerikāņu kosmiskās aģentūras (NASA) iniciatīvu, vēsta «Wired».

Visi NASA interneta vietnes apmeklētāji , kuriem ir pilni 13 gadi, varēs sadaļā Face in Space augšupielādēt savas fotogrāfijas. Aģentūra saņemtās fotogrāfijas ar vienu no kosmoplāniem aizsūtīs kosmosā, bet pēc to atgriešanās uz Zemes, katrs, kurš būs augšupielādējis bildi, saņems attiecīgā kosmoplāna misijas vadītāja parakstītu īpašu sertifikātu.

šeit

Amerikāņu kosmiskā aģentūra šādas akcijas veic ne pirmo reizi. Piemēram, 2009. gada vasarā, tika uzsākta vārdu vākšana nosūtīšanai uz Marsu ar aparātu «Mars Science Laboratory», bet 2008. gadā visi, kasto vēlējās, varēja nosūtīt savu vārdu kosmosā ar pavadoni «Glory».

Vēl agrāk – 1977. gadā – ar aparātu «Voyager» kosmosā tika nosūtītas zelta plāksnītes, uz kurām bija uzrakstīta daudz dažādas informācijas par cilvēkiem.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu