Pirmo lidojumu veikusi iznīcinātāja «F-35 Lightning» klāja versija

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

2010. gada 6. jūnijā pirmo lidojumu veikusi amerikāņu perspektīvā iznīcinātāja «F-35 Lightning» klāja versija, vēsta «Defense News». «F-35C» lidojuma, kurš notika piecas dienas vēlāk par ieplānoto termiņu, ilgums bija 57 minūtes.

Lidmašīnas klāja versijas izmēģinājumi tika atlikti «F-35C  vados atklātu problēmu dēļ. Pēc «Lockheed Martin» datiem, aizkavēšanās nekādi neietekmēs perspektīvā iznīcinātāja izmēģinājumu kopīgo gaitu. Pēc 2010. gada 1. jūnija datiem, visi līdz šim izveidotie «F-35» prototipi bija veikuši 93 lidojumus – par trim lidojumiem vairāk, nekā paredzēts šī gada grafikā.

Tomēr, pēc ASV Aizsardzības Ministrijas datiem, iznīcinātāja izstrādes programma vienalga atpaliek no grafika vismaz par diviem gadiem.

Kā gaidāms, «F-35» klāja versija perspektīvā aizstās «Boeing» iznīcinātāju «F/A-18» novecojušo parku, kuri tiek izmantoti pašlaik. Kopumā ASV Jūras kara spēki plāno iegādāties 680 lidmašīnu «F-35» divos variantos: ar saīsināto pacelšanos un vertikālu nosēšanos («F-35B STOVL») un klāja («F-35C»). Abu lidmašīnu versiju attiecība perspektīvajā ASV JKS avioparkā pagaidām nav noteikta. Kā vēsta «Defense News», ASV jūras kājinieki rēķinās sākt lidojumus ar «F-35C» jau 2012. gadā, lai gan JKS paredz pirmās šādas lidmašīnas iegādi tikai 2016. gadā.

«Lockheed Martin» ražos trīs «F-35» modifikācijas: virszemes, klāja un ar saīsinātu pacelšanos un vertikālu nosēšanos. Iznīcinātājs «F-35» varēs attīstīt ātrumu līdz 2,1 tūkstotim kilometru stundā, tiks apbruņots ar 25 milimetru lielgabalu, kā arī saņems sešus ārējos piekares punktus un pa diviem piloniem divos iekšējos bumbu nodalījumos.

 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu