Miega brīnumainās spējas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Britu pētnieki ilglaicīgos pētījumos ir noskaidrojuši un pierādījuši, ka miega trūkumam vecumā pēc 40 gadiem ir ļoti liela ietekme uz cilvēku veselību. Ja cilvēks naktī guļ mazāk nekā septiņas stundas, pārliecinoši mainās viņa vielmaiņa, pazeminās imunitāte un pasliktinās atmiņa, tādēļ pieaug risks ātrāk iemantot vecuma plānprātību vai saslimt ar Alcheimera slimību.

Tas ir izskaidrojams ar to, ka miega trūkums neļauj smadzenēm miegā pārstrādāt dienas stresu, tādēļ asinīs paaugstinās cukura līmenis, ievērojami ceļas holesterīna līmenis un rodas cirkulācijas traucējumi. Šo procesu dēļ ādas turgors (elastība) pazeminās un cilvēks ne tikai jūtas sliktāk, bet arī izskatās vecāks. Līdz šim miega trūkums tika uzskatīts par nopietnu veselības un nervus sistēmas traucējumu cilvēkiem pusaudžu vecumā.

Tagad mēs zinām, ka pēc 40 gadiem tavs miegs ir īstas brīnumzāles, kas palīdz saglabāt veselību un labu izskatu. Lieto to atbilstīgās devās – ne mazāk kā septiņas stundas ik nakti!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu