4G mobilais internets būs par atšķirīgiem tarifiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Ceturtās paaudzes (4G) mobilais internets Zviedrijā nav un citos tirgos, visticamāk, nebūs par fiksētu maksu un ar neierobežotu datu pārraidi, bet tiks piedāvāts dažādās lietošanas apjoma pakāpēs par atšķirīgiem tarifiem, biznesa portālam «Nozare.lv» atzina «TeliaSonera» mobilo sakaru nodaļas «Mobility» vadītājs Hokans Dālstrēms.

Dālstrēms, kurš atbild arī par «TeliaSonera» biznesu Baltijā, skaidroja, ka fiksētas maksas par neierobežotu lietošanu modeli mobilā interneta pakalpojumiem var piemērot tikai īslaicīgi - lietotāju pārvilināšanas nolūkos.

Viņš lika saprast, ka, attīstoties 4G pakalpojumam Zviedrijā, tas varētu tikt tirgots dažādās tarifu pakāpēs un kombinācijās, kas piedāvātu atšķirīgas datu pārraides apjomus un papildu pakalpojumu kombinācijas. Piemēram, lietotājs varētu nopirkt desmit gigabaitu (GB) datu pārraides apjomu, bet piepirkt mūzikas vai filmas lejuplādes pakalpojumu, kura izmantošana netiktu atskaitīta no ikmēneša datu apjoma.

Kā skaidroja zviedru vadītājs, mobilais internets ir «resurss, ar kuru jādalās». Pie vienas bāzes stacijas vai ierobežotā frekvences joslā var vienlaikus darboties tikai noteikts skaits lietotāju, kamēr pakalpojuma kvalitāte uz vienu lietotāju samazinās. Turpretim fiksētais internets, sevišķi, ja pielieto tiešu optisku pieslēgumu, faktiski katram lietotājam piedāvā neierobežotu datu pārraides kapacitāti.

Pagaidām «TeliaSonera» Stokholmā piedāvā 4G testa komercrežīmā par simbolisku maksu - četras kronas (29 santīmi) mēnesī, bet no 1.jūlija pakalpojums maksās 599 kronas (44 latus) mēnesī ar datu apraides apjomu 30 GB. No Dālstrēma teiktā varēja saprast, ka šāds - dažādu cenu un pakalpojumu komplektu - modelis, visticamāk, tiks pielietots, ieviešot 4G komercrežīmā Baltijā.

Kā ziņots, «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) 7.jūnijā sāka testēt 4G mobilo internetu Liepājā. Līdzīgi testi jau agrāk sākti pie «TeliaSonera» meitas uzņēmumiem, mobilo sakaru operatora «Estonian Mobile Telephone» Igaunijā un «Omnitel» Lietuvā. 60% LMT tieši un pastarpināti pieder «TeliaSonera» un Latvijas sakaru operators tiek iekļauts zviedru koncerna finanšu atskaitēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu