Pēdējās nedēļas laikā Latvijā internetu lietojuši 60% cilvēku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēdējo sešu mēnešu laikā Latvijā internetu lietojuši 63% iedzīvotāju jeb 1 115 000 iedzīvotāju, liecina Tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras «TNS Latvija» veiktais pētījums.

Bet pēdējo septiņu dienu laikā internetu izmantojuši 60% jeb 1 071 000 iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem. Tas ir par 6% vairāk nekā pagājušā gada pavasarī.

Līdzīgi kā pērn, arī šogad pavasarī visaktīvākie interneta lietotāji ir jaunieši vecumā no 15 līdz 19 gadiem, taču pieaug arī gados vecāko interneta lietotāju skaits. Piemēram, pēdējās nedēļas laikā internetu ir izmantojuši 44% iedzīvotāju vecumā no 50 līdz 59 gadiem.

Nedaudz mazāks, bet arī straujš interneta lietotāju skaita pieaugums ir bijis Rīgas iedzīvotāju, kā arī citas tautības pārstāvju vidū. Internetu pēdējo septiņu dienu laikā ir izmantojuši 66 % Rīgas iedzīvotāju un 57 % citas tautības pārstāvju, kas abās minētajās grupās ir par 12 procentpunktiem vairāk nekā 2009. gada pavasarī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu