Jāņu nakts Brīvdabas muzejā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jāņos Brīvdabas muzejā uz lustīgu līgošanu gaidīs ne tikai deju placis ar lustīgām dejām, bet arī tradīciju zona ar folkloras grupām. Savu dalību pasākumā apstiprinājušas folkloras grupas «Ceiruleits», «Grodi» un «Vilcenes». Šie kolektīvi piepulcēsies jau izziņotajiem muzikālajiem kolektīviem - grupām «Iļģi», Atštaukas», «Maskačkas spēlmaņi», «Kantoris 04», «Apvedceļš» un «Dakota».

Apskati visus Līgo pasākumus 1188.lv kartē!

Lielāko pasākumu saraksts

Folkloras kopa «Ceiruleits» no Līvāniem brīvdabas muzejā līgotājus sagaidīs visai kuplā 19 cilvēku sastāvā. Tiks iedzīvināti Jāņu rituāli, dancoti danči, ietas rotaļas. Folkloras kopas «Ceiruleits» dziedātāju spēcīgās balsis papildinās vijoles, kontrabass un akordeons. Arī folkloras kopa «Vilcenes» dalībnieces zina daudzus senus rituālus, kuros līdzdarboties tiks aicināts ikviens. Pasākums neiztiks arī bez līgotnēm, dančiem un rotaļām - to «Vilceņu» pūrā ir simtiem.

Jau ziņots, ka Rīgas līgotājus Jāņos aicina Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, zaļā dabas oāze, kurā iespējams sajust Jāņu nakts burvību neizbraucot no pilsētas. Juglas ezera krastā ar lustīgu līgošanu Jāņu dienas rītu sagaidīt palīdzēs labākās Latvijas folkloras grupas un zināmākajiem šlāgermūziķi. Jāņu nakts svinēšana Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā šogad, 23. jūnijā notiks pēc vairāk nekā 10 gadu pārtraukuma.

Biļetes uz pasākumu «Jāņu nakts brīvdabas muzejā» pieejamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās. Biļešu cena iepriekšpārdošanā šobrīd ir Ls 5. Pieejamas arī īpašās biļetes zem jumta - Deju plača teltī vai Līgotāju teltī. Abās teltīs biļešu īpašniekiem būs klāti galdi ar Jāņu gardumiem un katrs viesis saņems cienastu no Jāņu tēva. Telts viesiem tiks celti priekšā pīrāgi, Jāņu siers, īstena plātsmaize, svaigas, ceptas un vārītas uzkodas. Līgotāju plača telts pasargās no tradicionālā Jāņu lietus un ļaus aizmirst par sadzīviskām rūpēm svinot gada īsāko nakti. Šobrīd Līgotāju telts biļešu cena iepriekšpārdošanā ir 15 Ls, taču tuvojoties pasākumam, šīs biļetes kļūs dārgākas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu