Jāņu ielīgošana Melngalvju namā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vienreizēja iespēja visiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedalīties Jāņu ielīgošanā pašā Vecrīgas sirdī Melngalvju namā 20. jūnijā no 10.00 līdz 18.00 un 21. jūnijā no 11.00 līdz 19.00!

Ielīgošanas pasākumos būs iespēja ne tikai apskatīt atjaunotā Melngalvju nama interjerus un dažādu priekšmetu kolekcijas, bet arī no sirds izbaudīt Līgo dienas un Jāņu pirmssvētku atmosfēru, skatoties latviešu tautas deju raito soli un ieklausoties latviešu tautas mūzikā – gan līgo dziesmās, gan tautas dziesmās. Abās Jāņu ielīgošanas dienās uzstāsies 15 kolektīvi: koristi, folkloristi, dejotāji. Visi koncerta dalībnieki būs tērpti latviešu tautas tērpos.

Katram, kurš ieradīsies Melngalvju namā 20. un 21. jūnijā piedāvāsim Jāņu cienastu – Valmiermuižas dzīvo alu un Jāņu sieru. Abas dienas darbosies arī retro fotosalons Līgo svētku noskaņās.

Jau kopš seniem laikiem notika īpaša gatavošanās Jāņiem. Tika darīts alus, siets siers, postas istabas, slaucīti pagalmi, cirstas meijas. Arī Melngalvju nams šogad saposies Jāņiem. Telpas izpušķotas ar meijām un Jāņu zālēm, darbinieki saposušies tautas tērpos, sapinuši ziedu vainagus un gaidīs līgotājus – jaunus un vecus.

Aizsāksim ielīgošanu visi kopā 20. jūnijā plkst. 10.00 Rātslaukumā,

Rolanda galvu rotājot ar Jāņu vainagu!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu