TP sola Zatleram negāzt valdību, tomēr vasara būšot nemierīga

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Tautas partija (TP) nerosinās gāzt premjera Valda Dombrovska (JL) valdību, taču vasara politiķiem nebūs mierīga, jo partija iniciēs dažādu jautājumu izskatīšanu arī Saeimas sesiju starplaikā, šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru aģentūru LETA informēja TP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis.

Kučinskis norādīja, ka vasarā, visticamāk, tiks rosināts sasaukt Saeimas ārkārtas sēdes, lai izskatītu dažādus visai sabiedrībai aktuālus jautājumus. Partija arī norādījusi, ka joprojām uzskata, ka nākamā gada valsts budžets Saeimā ir jāiesniedz līdz septembrim, lai cilvēkiem būtu skaidrība par to, kas viņus sagaida pēc vēlēšanām.

TP arī norādījusi, ka jautājumi par budžetu un nodokļiem būtu skatāmi saistīti un kompleksi, nevis atrauti viens no otra.

Prezidents sarunā ar TP uzsvēris, ka priekšvēlēšanu laikā ir svarīga valdības stabilitāte, un aicinājis TP rīkoties konstruktīvi.

Šodien Rīgas pilī Valsts prezidents Valdis Zatlers pirms parlamenta vasaras brīvdienām atsevišķi tiekas ar visu Saeimas frakciju pārstāvjiem. Šādas valsts pirmās personas tikšanās ar parlamentāriešiem pirms Saeimas pavasara sesijas slēgšanas jau kļuvušas par tradīciju. To mērķis ir pārrunāt aizvadītā darba cēliena rezultātus.

«Šī būs jau trešā reize, kad parlamentārā gada noslēgumā es tiekos pilnīgi ar visām parlamentā pārstāvētajām partijām, arī ar neatkarīgajiem deputātiem. Sarunas ir parlamentārā darba analīze, kas palicis tomēr nepadarīts un kādi varētu būt mērķi arī nākamajam parlamentārajam gadam. Kaut arī mums būs jaunas Saeimas vēlēšanas un mums būs jauns parlamenta sastāvs, tomēr šo frakciju viedokļi ir vērā ņemami,» iepriekš žurnālistiem sacīja Zatlers.

Viņš arī norādīja, ka tikšanās ar frakciju pārstāvjiem ļaus sagatavoties pavasara sesijas noslēguma uzrunai Saeimas deputātiem. «Tā ir tāda priekšspēle, uvertīra manai uzrunai pēdējā Saeimas sēdē 17.jūnijā,» teica Zatlers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu