Turcijas prezidents tviterī nosoda «YouTube» bloķēšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Fakts, ka Turcijā tiek bloķēta piekļuve interneta videoklipu kolekcijai «YouTube», izpelnījies valsts prezidenta Abdullas Gila nosodījumu, turklāt savas domas valsts galva darījis zināmas citā jaunajā medijā - mikroblogošanas vietnē «Twitter».

Prezidents apliecināja, ka zina par daudzajām sūdzībām, ka nav iespējams piekļūt populārajai videoresursu vietnei, kā arī dažiem «Google» pakalpojumiem, vēsta ziņu aģentūra «Reuters».

«Esmu kategoriski pret to, ka tās ir slēgtas. Esmu devis rīkojumu atbilstošām institūcijām rast risinājumu,» tvitetrī raksta Gils.

Turcijas tiesa 2007.gadā nolēma slēgt pieeju «YouTube», pēc tam kad tur tika ievietots videoklips, kas, uzskatīja tiesneši, aizvaino modernās turku valsts izveidotāja Ataturka piemiņu.

Videomateriālā tika pausts, ka Ataturkam piemitusi netradicionāla seksuālā orientācija, un tāda tā esot Turcijas iedzīvotājiem. Ataturka aizvainošana Turcijā ir kriminālnoziegums.

Kā vēl janvārī apliecināja Eiropas Drošības un sadarbības organizācija, dažādu motīvu dēļ, arī politisku, Turcijā liegta pieeja 3700 tīmekļa vietņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu