Palielinās «Lattelecom» tīkla infrastruktūras elementu zādzību skaits

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Pasliktinoties ekonomiskajai situācijai valstī, pieaug ne tikai bezdarba līmenis, bet arī būtiski ir palielinājies zādzību skaits Latvijā. Šā gada piecos mēnešos ir pieaudzis «Lattelecom» tīkla infrastruktūras elementu zādzību skaits, radot vairāk kā trīs reizes lielākus zaudējumus, nekā tas bija attiecīgajā periodā pērn, portālu «Apollo» informēja «Lattelecom» pārstāve Līga Bite.

Lai cīnītos ar zagļiem, uzņēmuma vadība pieņēmusi lēmumu sniegt atlīdzību ikvienam, kura sniegtā informācija būs pietiekama, lai aizturētu iesaistītās personas un atklātu vai novērstu noziegumus, kas vērsti pret «Lattelecom» īpašumu.

Laika posmā no janvāra līdz pat jūnijam no «Lattelecom» infrastruktūras ir nozagti 16 300 metru dažādu veidu kabeļu, vairāk nekā divas tonnas komunikāciju šahtu lūkas un to vāki, savukārt nelegālajos metāla uzpirkšanas punktos ir realizētas vairāk nekā 4 tonnas vara.
 
«Diemžēl, arvien vairāk atrodas cilvēki, kas vēlas gūt papildus ienākumus veicot nelegālas un krimināli sodāmas darbības. Tāpēc vēlos vērst sabiedrības uzmanību, ka par cita mantas bojāšanu vai zādzību iestājas kriminālatbildība un brīvības atņemšana līdz pat vairākiem gadiem. Mēs ieviešam virkni papildus drošības pasākumu, lai cīnītos ar strauji augošo noziedzības līmeni, un atlīdzības noteikšana ir tikai viens no tiem», skaidro «Lattelecom» Drošības nodaļas vadītājs Kristaps Zakulis.
 
Atlīdzībā izmaksājamā summa būs atkarīga no sniegtās informācijas nozīmīguma izmeklēšanas gaitā. Vislielākā vērtība ir noteikta informācijai, kas ļaus ne tikai  vainīgo personu aizturēt, bet arī  saukt pie kriminālatbildības. Ja Jūsu rīcībā ir informācija saistībā ar «Lattelecom» infrastruktūras elementu bojāšanas vai zādzības gadījumiem, lūdzu ziņot pa tālruni 02 vai tuvākajā policijas iestādē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu