Jauna grāmata - «Gremošanas traucējumi»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Stress, neregulāra ēšana, ilgstoša sēdēšana pie datora, mazkustīgums, biežas kafijas pauzes ir visai izplatīts darba un ikdienas dzīves stils. Tomēr zināšanu par to, ka šāds dzīves stils organismam rada lieku slodzi, kā rezultātā var rasties arī dažādas vēdera kaites, kuras ir grūti ignorēt un ar kurām nav viegli sadzīvot, nereti pietrūkst. Un cilvēki visai bieži attopas tikai tad, kad vēdera sāpes, krampji, spazmas, dedzināšana, caureja, aizcietējumi, asiņošana u.c. jau kļuvuši par iepriekš minētā dzīves stila neatņemamu sastāvdaļu.

Statistikas dati liecina, ka tieši gremošanas problēmas ir otrajā vietā starp slimībām, kas var izraisīt pārejošu darba nespēju.

Kā izprast, vai aiz šķietami nenozīmīgiem simptomiem neslēpjas kāda nopietna kaite un kā saudzēt savu veselību, stāstīts jaunajā grāmatā Gremošanas traucējumi.

Gremošanas traucējumi  ir piektais jaunās Veselības sērijas izdevums. To izdod izdevniecība Lietišķās informācijas dienests sadarbībā ar SIA Euroaptieka. 

Par grāmatu Gremošanas traucējumi 
«Mēdz būt situācijas, kad vēders padara dzīvi smagu. Nereti rodas iespaids, ka viena no mūsdienu straujā stresa laikmeta neatņemamām sastāvdaļām ir ar gremošanu saistītas slimības. Sabiedrībā dominē sūdzības par dedzināšanu aiz krūšu kaula, traucē nelaba dūša, vēl kādam problēmas sagādā vēdera uzpūšanās,» teikts grāmatas ievadā.

Jaunajā grāmatā populārzinātniskā valodā aplūkotas tēmas, kas būtu jāzina ikvienam: dedzināšanas sajūta aiz krūšu kaula, peptiska čūlas slimība, kairinātu zarnu sindroms, Krona slimība un žultsakmeņu slimība.

Grāmatā ir arī pašnovērtējuma anketa ar 26 jautājumiem, kas ir pārbaudīta praksē un var palīdzēt cilvēkam noskaidrot, “vai ar vēderu viss kārtībā” vai tomēr jādodas vizītē pie ārsta. Kā uzsver grāmatas autors Dr. Aldis Puķītis, šī izdevuma mērķis ir palīdzēt cilvēkam saprast, kas notiek ar viņa paša “gremošanas saimniecību” un dot padomus izejai no situācijas.

Par grāmatas autoru
Grāmatas autors ir Dr. Aldis Puķītis, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Gastroenteroloģijas un hepatoloģijas centra virsārsts, sertificēts gastroenterologs, digestīvo endoskopiju speciālists un vēdera dobuma ultrasonoskopijas speciālists.

Dr. Aldis Puķītis ir Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes asociētais profesors, Amerikas Gastroenterologu asociācijas un Amerikas Klīnisko farmakologu koledžas starptautiskais biedrs, kā arī trīs monogrāfiju, 20 recenzējamu zinātnisku rakstu, piecu izgudrojumu līdzautors.



KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu