Advokātei bez krūštura neļauj satikt klientu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«AP»

Maiami kādai advokātei liegts apmeklēt cietumā savu klientu, jo viņai mugurā nav bijis krūštura, vēsta «Lenta.ru», atsaucoties uz vietējo presi.

Britnijai Horstmenai izejot cauri cietuma metāla detektoram, tas negaidīti nostrādāja, reaģējot uz metāla stiepli advokātes krūšturī. Horstmena atgādināja apsargiem, ka drošības noteikumi neliedz ieiet cietumā, ja viņai mugurā ir krūšturis ar metāla stiepli, taču apsargi nepiekāpās. Kad sieviete aizgāja uz dāmu istabu un novilka nodevīgo veļas gabalu, apsargi tik un tā atteicās ielaist viņu pie klienta, paziņojot, ka viņa nav pienācīgi apģērbta un ka saskaņā ar cietuma ģērbšanās noteikumiem viņa nedrīkst apmeklēt klientu bez krūštura.

Sarakstē ar kolēģiem Horstmena izteica sašutumu, ka krūštura dēļ viņas klients palicis bez juridiskās konsultācijas, tomēr atteikusies no publiskiem komentāriem un apsūdzībām diskriminācijā.

Kā norāda laikraksts «The Miami Herald», saskaņā ar cietumu drošības noteikumiem sievietes, kas apmeklē cietumniekus, nedrīkst nēsāt sporta bikses un kreklus, vasaras kleitas uz lencītēm, bodijus, sasienamos svārkus, īsus krekliņus, blūzes ar lielu izgriezumu, kleitas un kreklus ar rāvējslēdzēju, pogājamas kleitas vai svārkus, kā arī īsus svārkus. Tāpat viņas nedrīkst nēsāt jebkādu apģērbu, kuram var redzēt cauri, vai apģērbu, kas ir ciešs vai seksuāli uzvedinošs vai atklāts. Apmeklējot ieslodzītos, gan sievietes, gan vīrieši nedrīkst valkāt apģērbu, kas atgādina ieslodzīto vai cietuma darbinieku apģērbu - haki, oranžas, militāri zaļas vai baltas krāsas T-kreklus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu