Žurnāls «Dārzā» jūnijā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Žurnāls «Dārzā» – mēs uzticamies profesionāļiem! Noderīgi padomi, ko sniedz dārznieki – praktiķi!

Lasiet žurnālu «Dārzā» un piedalieties konkursā «Sapņu atpūtas stūrītis manā dārzā!» Balvā  - dārza krēsls!

Ievērojams selekcionārs Aldonis Vēriņš –
Dalās pieredzē par intersekciju peoniju audzēšanu mūsu dārzos. Pie savām mājvietām cilvēki Ķīnā peonijas sākuši audzēt pirms sešiem tūkstošiem gadu. Ķīnieši krūmpeonijas dēvējuši par ziedu karaļiem, bet parastās jeb lakstveida peonijas par karaļa ministriem.

Selekcionārs un zinātnieks Rihards Kondratovičs –
iepazīstina ar zemajiem rododendriem, kas nepārsniedz 1 metra augstumu vai arī paceļas virs zemes tikai dažus centimetrus, veidojot blīvas paklājveida audzes.

Dārzeņkope Lolita Presnikova raksta par kāpostu dzimtas sprinteriem – ziedkāpostiem un brokoļiem. Kāpēc sprinteri? Tāpēc, ka salīdzinājumā ar galviņkāpostiem tie dod ļoti ātru ražu – veģetācijas periods svaārstās no 60 – 100 dienu robežāās.

Sekojiet Mēness kalendāram jūnijā – tajā norādītas ieteicamās dienas dārzeņu pārstādīšanai, ravēšanai, mēslošanai un ārstniecisko zāļu vākšanai. 

Brīvākiem vakariem:

Baudiet Daiņa Īvāna talantu – šoreiz viņš ciemojas Dainas un Gundara Kalvju mājās, kurās kādreiz dzimuši un dzīvojuši gleznotāji Kārlis un Pēteris Kalves.

Uzziniet par neparastu un ar jocīgiem nosaukumiem ēnaugu kolekciju, kas aug Rīgas pievartē.

Lasiet erudītā dabas pētnieka Ilmāra Tīrmaņa vērojumus par putnu un dzīvnieku dzīvi.

Un tas, protams, nav viss, ko varat uzzināt, lasot žurnālu «Dārzā».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu