Plāno nojaukt Brīvības gatves 413 a ēku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes komitejā trešdien lems par Brīvības gatves 413 a ēkas likteni, kas atrodas uz brauktuves, kā arī par 80 000 latu piešķiršanu krustojuma pabeigšanai no mērķdotācijas pašvaldības autoceļiem un ielām, vēsta laikraksts «Neatkarīgā».

Līdz šim Rīgas dome sarunās nespēja vienoties ar ēkas Brīvības gatvē 413 a īpašniekiem par abām pusēm pieņemamas kompensācijas apmēru celtniecībai traucējošās ēkas dēļ.

Māja uz brauktuves turpināja atrasties apmēram divus gadus. 2008. gada vasarā Saeima pieņēma likumu, kas ļāva ēkas atsavināt piespiedu kārtā, bet bija nepieciešams atrast līdzekļus pašvaldības budžetā.

Tagad būs iespējams pabeigt izbūvēt ietvi, kaut arī krustojums Brīvības gatvē un Juglas ielā tika oficiāli atklāts 2008. gada 29. augustā.

Saeimas departaments ir izstrādājis nojaukšanas projektu. Ir izstrādāts arī projekts Brīvības gatves posma daļas paplašināšanai pēc mājas nojaukšanas.

Minētajā krustojumā ir izbūvēts satiksmes tunelis zem Brīvības gatves un jauns tilts pār Juglas kanālu, paaugstināts Brīvības ielas līmenis, izbūvēts jauns Juglas ielas pagarinājums no Pāles ielas līdz Brīvības gatvei, ierīkotas jaunas nobrauktuves un uzbrauktuves uz Brīvības gatvi, kā arī izveidoti vairāki gājēju tuneļi brauktuvju šķērsošanai. Turpinās Brīvības gatves paplašināšana posmā no Juglas kanāla līdz Berģiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu