Ziedojumus partijām ar nodokli pat nedomā aplikt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Politiķi un partiju finansēšanas eksperti ideju par to, ka vajadzētu ar nodokli aplikt ziedojumus partijām, vērtē skeptiski, vēstī «Latvijas Avīze».

Saeimā pārstāvētās partijas pērn ziedojumos saņēmušas vairāk nekā divus miljonus latu. Iespaidīgas summas saņēmušas arī ārpus parlamenta palikušās partijas, atzīmē laikraksts.

Finanšu ministrija (FM), kas izstrādāja gan nodokli par privātpersonu dāvinājumiem, gan par dienesta automašīnu lietošanu, partiju ziedojumus likusi mierā.

«Tas pēc būtības būtu nepareizi, jo sanāktu dubultā aplikšana. Cilvēks jau ir nomaksājis ienākuma nodokli, kad saņēma šo naudu algā. Kā viņš ar savu neto algu rīkojas tālāk, ir viņa paša izvēle,» skaidroja FM pārstāve Baiba Melnace. Arī partijām kā labuma saņēmējām nevajadzētu likt maksāt nodokļus par lieliem ziedojumiem.

Pētniece Iveta Kažoka domā, ka ieviešana nebūtu pareizais risinājums. Viņasprāt, vajadzētu nevis apgrūtināt dzīvi lielajiem atbalstītājiem, bet palielināt mazo ziedotāju īpatsvaru, kā arī ieviest partiju finansēšanu no valsts budžeta.

Deputāte Sarmīte Ķikuste (JL) laikrakstam atzina, ka Saeimā neesot diskutēts par ieceri aplikt ziedojumus partijām ar nodokli. Taču viņa uzskata, ka lielo ziedojumu aplikšana ar nodokli varētu būt apspriežams jautājums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu