Krievijā netiks atsākta Katiņas lietas izmeklēšana

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Katiņas apkaimē, Krievijas rietumos, 1940.gadā notikušās poļu virsnieku masveida nošaušanas izmeklēšana nevar tikt atsākta, jo tai iestājies noilguma termiņš, apliecināja Krievijas galvenais kara prokurors Sergejs Fridinskis.

«Katiņas sakarā lieta ierosināta netiks. Mūsu nacionālie likumi, kriminālprocesuālais kodekss rakstīts tādā veidā, ka nevar tikt ierosināta krimināllieta, bet ierosināta lieta var tikt pārtraukta, ja ir iestājies noilguma termiņš, lai sauktu pie kriminālatbildības,» paskaidroja Fridinskis.

Krimināllieta par vairāk nekā 21 tūkstoša Polijas karavīru nošaušanu tika sākta 1990.gadā un izmeklēta vairāk nekā 14 gadus.

2008.gada oktobrī Maskavas apgabala kara tiesa noraidīja Katiņā nošauto poļu karavīru radinieku sūdzību par lietas izbeigšanu. Cietušo advokāti šo lēmumu pārsūdzēja Augstākajā tiesā, kas savukārt atzina, ka atteikums atsākt šīs lietas izmeklēšanu bijis likumīgs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu