Nepieicešams:
250 g kviešu miltu
1/2 glāzes piena
400 g sviesta
25 g rauga
naža gals sāls
Pildījumam:
100 g žāvēta speķa
1 sīpols
smalkie pipari
Vārīti speķa rauši
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pagatavošana:
Pienu, sviestu un sāli sasilda līdz 30 grādiem. Tad maisījumā izšķīdina raugu un izsijātos kviešu miltus un iejauc vidēja biezuma mīklu, kuru izveltnē puspirksta biezā kārtā, izspiež ripas un uz katras liek 1 tējkaroti pildījuma. Ripas malas saspiež kopā, tad rausīšus liek vārīties karstā sālsūdenī.
Vārīšanas laiks 5 - 8 minūtes. Gatavus rausīšus pasniedz galdā ar kausētu sviestu un skābu krējumu. Ēd karstus.
Rausīšu pildījumam speķi sagriež mazos gabaliņos, pieliek viegli apceptu sasmalcinātu sīpolu, smalkos piparus.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004