Top slimnīca, kur lielu daļu medicīniskā personāla aizstās roboti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Skotijas Karaliskajā slimnīcā «Forth Valley», kuras atklāšana gaidāma šī gada augustā, jaunāko medicīnisko personālu nomainīs roboti, vēsta BBC News. 

Atbilstoši  300 miljonus sterliņu mārciņu izmaksājušās medicīniskās iestādes vadības plāniem, roboti pildīs plašu uzdevumu spektru, kuru vidū būs atkritumu utilizācija, ēdiena piegāde pacientiem, operāciju zāļu sakopšana un pat medikamentu izdale. Robotu pārvietošanas ērtībai slimnīcas pagrabā tiks izveidots īpašs tuneļu tīkls.

Lielbritānijas Nacionālā Veselības aprūpes dienesta reģionālas nodaļas vadītājs Jans Malens (Ian Mullen) paziņojis, ka jaunās slimnīcas darbinieki rīkojumus robotiem nodos ar distances vadības pulšu palīdzību. Roboti būs spējīgi paši atvērt slimnīcas elektroniskās durvis, tāpat, pateicoties sensoriem tie spēs orientēties slimnīcas telpās un apiet šķēršļus.

Medmāsa Leslija Šeparda (Lesley Shepherd) savukārt atzīmējusi, ka ar telpu uzkopšanu un atkritumu utilizāciju nodarbosies vieni roboti, kamēr citi izdalīs ēdienu un zāles. Pēc viņas vārdiem, pateicoties šādai darba dalīšanai plānots pazemināt pacientu inficēšanās ar infekcijām risku.

Jāpiebilst, ka iestādes vadība īpaši uzsver - roboti neaizstās cilvēkus, tikai atvieglos to darbu un ļaus medicīniskajam personālam vairāk uzmanības veltīt pacientiem.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu