Divi rīdzinieki lietuviešu telefonkrāpniekiem samaksājuši 10 000 latu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Pirmdien Rīgā reģistrēti 12 lietuviešu telefonkrāpnieku zvani un divi cilvēki ir noticējuši stāstiem par radinieku iekulšanos nepatikšanās, samaksājot lielas naudas summas.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, desmit cilvēki ir bijuši pietiekami apķērīgi, lai «neiekristu krāpnieku nagos», taču divi cilvēki samaksājuši katrs pa 5000 eiro (3514 latu). Viens cietušais ir 1923.gadā dzimis Ķengaraga iedzīvotājs, bet otra cietusī ir 1941.gadā dzimusi sieviete, arī šī mikrorajona iedzīvotāja.

Arī Līgo svētku brīvdienās krāpnieki aktīvi zvanījuši, taču samaksājis ir tikai viens cilvēks, šķiroties no 2000 latu.

Jūnija vidū policijai izdevās aizturēt Lietuvas pilsoni, kurš bija iesaistīts tā dēvētajās telefonkrāpšanās, kad sirmgalvjiem izkrāptas lielas naudas summas par it kā viņu radinieku izpestīšanu no dažādām nepatikšanām.

Aizturētais ir tā dēvētā torpēda jeb kurjers, kas atrodas Rīgā un ir naudas saņēmējs, bet zvanīts tiek no Lietuvas un pat Īrijas. Aizturētais ir 1992.gadā dzimis puisis, kurš Lietuvā mācās kādā profesionālās izglītības iestādē.

Jaunais vīrietis tika aizturēts Āgenskalnā, Rododendru ielā, tūlīt pēc naudas saņemšanas.

Policija pieļauj, ka galvaspilsētā varētu atrasties vēl kāda «torpēda», tādēļ aicina cilvēkus būt uzmanīgiem un par katru šādu gadījumu nekavējoties ziņot policijai.

LETA jau ziņoja, ka Rīgā jau aptuveni mēnesi uzdarbojas lietuviešu krāpnieki, kuri cenšas izkrāpt naudu no cilvēkiem, apgalvojot, ka viņu radinieki it kā nokļuvuši kādā ķezā. Krāpnieki ir nedaudz mainījuši savu taktiku. Tagad jau zvani saņemti ne tikai no tālruņa numuriem ar Lietuvas kodiem, bet arī ar Īrijas kodu, kas šajā krāpšanas veidā ir jauninājums.

Tāpat krāpnieki sākuši stāstīt jaunus izdomātus stāstus, ar kuriem no sirmgalvjiem izvilināt naudu. Ja iepriekš krāpnieki parasti stāstīja, ka sirmgalvju radinieki iekūlušies avārijās vai kādam nodarījuši miesas bojājumus, tad tagad tiekot apgalvots, ka radiniekiem nekavējoties jāatmaksā parādi.

Krāpnieki arī sākuši izdomāt stāstus par radinieku veselības problēmām, piemēram, zvanītājs vaicā, vai sirmgalvja radinieks atrodas Īrijā. Saņemot apstiprinošu atbildi, tiek stāstīts, ka veselības problēmu dēļ radinieks ievietots slimnīcā, bet apdrošināšanas viņam neesot, tādēļ nepieciešama nauda viņa ārstēšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu