Sāk darbu licencētas mūzikas veikals «Youtube» materiālu veidotājiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Sācis darboties licencētas mūzikas veikals īpaši videohostinga «Youtube» materiālu veidotājiem, raksta tehnoblogs «TechCrunch». Viena kompozīcija interneta vietnes friendlymusic.com lietotājiem izmaksās 1,99 ASV dolārus.

Pēc dziesmu apmaksas lietotāji varēs lejupielādēt tās mp3 formātā ar bitreitu 320 kbit sekundē. Lejupielādētās kompozīcijas varēs izmantot jebkura video pavadījumam, bet pēc tam izvietot klipus «Youtube». Tāpat iegūto dziesmu fragmentus varēs izmantot arī lietotāja citu videoklipu noformēšanai.

Interneta vietnes kolekcijā pagaidām ir 35 tūkstoši skaņdarbu. Tomēr vietnes administrācija norāda, ka dažas kompozīcijas var nebūt pieejami noteiktu reģionu un valstu iedzīvotājiem. Lietotāji varēs izmantot meklēšanu pēc izpildītājiem, žanriem vai mūzikas virzieniem, kā arī noklausīties dziesmas pirms iegādāties tās.

Pašlaik «Youtube» tehniski ir iespējams pievienot videoklipus ar jebkuru muzikālo pavadījumu. Tomēr ieraksti, kuros tiek izmantoti «pirātiski» dziesmu fragmenti, var tikt automātiski dzēsti no servisa vai arī demonstrēti bez skaņas.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu