Kinopunktā Valkā: Vudija Alena filma «Vikija, Kristīna, Barselona»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Ceturtdien, 1. jūlijā pulksten 20.00 Valkas pilsētas kultūras nama lielajā zālē (Valkā, Emīla Dārziņa ielā 8) izrādīs režisora Vudija Alena filmu «Vikija, Kristīna, Barselona».

Projekts «Kinopunkts kopā ar Amigo» aicina savus skatītājus uz atvaļinājumu brīnišķīgajā Barselonā. Divas amerikāņu draudzenes Vikija un Kristīna pavada dēkainas vasaras brīvdienas Spānijā. Meitenēm ir kardināli atšķirīgi uzskati par seksu un laulību. Viņas satiek karstasinīgu spāņu mākslinieku, kurš uzaicina abas pavadīt kopīgu nedēļas nogali. Situācija kļūst sarežģīta, kad pie apvāršņa uzrodas arī mākslinieka bijusī sieva... Romantiskā komēdija izpelnījās kritiķu atzinību 2008.gada Kannu kinofestivālā.

«Amerikas kino modernajam klasiķim, režisoram Vudijam Alenam parasti patīk stāsti, kas vairāk vai mazāk ir par viņu pašu, galu galā, viņš kā aktieris piedalījies ne vienā vien sevis režisētajā filmā. Tāpēc gan kritiķu, gan skatītāju pārsteigumu un ļoti labas atsauksmes izpelnījās viņa darbs Vikija, Kristīna, Barselona ar Skārletu Johansoni, Rebeku Holu, Havjeru Bardenu un Penelopi Kruzu galvenajās lomās. Ne tikai tāpēc, ka tajā neparādās pats Alens, bet vairāk tamdēļ, ka režisors spējis ielūkoties tik trauslā sfērā kā cilvēcisko jūtu pasaule. Lai gan tieši šī joma ir apspēlēta arī citās viņa filmās, šeit iztrūkst asa ironija, pārgudrs humors un apnicīga sirds izkratīšana. Pats būdams arī scenārija autors, 75 gadus vecais Alens ir uzbūris juteklisku, jauneklīgu vasaras romanci, kura paredzēta tiem, kuri ir jauni ne tikai no ārējā izskata, bet arī jauni sirdī.

Filmas darbību ietverot dažādās brīnumdaiļās Spānijas pilsētās, no kurām centrālā vieta, protams, ir atvēlēta Barselonai, Alens sapin vieglas erotikas, idilliskas brīvības un patiesas romantikas caurstrāvotu mudžekli.  Tas atvērtajai, radošajai Kristīnai (Johansone) un apdomīgajai, kārtīgajai Vikijai (Hola) no sākuma liekas vilinošs, bet pēcāk jau pavisam grūti atšķetināms.  Mudžekļa centrā atrodas mākslinieks Huans Antonio (oskarotais Bardems), kura pievilcību varētu nenovērtēt tikai tāds skatītājs, kuram steidzami jāiegādājas jaunas brilles. Lai visu padarītu vēl sarežģītāku, spēlē iesaistās mākslinieka bijusī sieva, ugunīgās Penelopes Krūzas attēlojumā. Izsekojot varoņu attiecībām, kuras nedaudz atgādina ziepju operu (visi salaiž ar visiem), iespējams aizdomāties par to, kādas sekas var būt tam, kad izvēlamies sekot savai sirdij, nevis prātam – un arī otrādi. Galvenais, būt mierā ar sevi, un, par laimi, tas filmas varoņiem arī izdodas. Vismaz dažiem...», – tā par filmu «Vikija, Kristīna, Barselona» stāsta kino kritiķis Toms Treibergs (Kultūras Forums).

Līdz 12 gadu vecumam šo filmu nav ieteicams skatīties! Filma ir  96 minūtes gara. Ieejas maksa uz seansu nemainīga – 1 santīms. Sīkāka informācija par Kinopunktu – «kinopunkts.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu