Mūrniece par gājienā aizturētajiem, Freimani un provokāciju pret valsti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) piektdienas rītā atklāja, ka pret ceturtdien policijas pārtrauktā gājiena organizatoru Uldi Freimani sākts kriminālprocess saistībā ar nacistisko noziegumu slavināšanu. Drošības policija viņu divas stundas pirms gājiena sākuma aizturēja, lai veiktu pārrunas.

«Jā, viņš [Freimanis] vakar ilgstoši atradās policijā, jo uzsākts kriminālprocess. Viņam uz policiju būs vēl jādodas ne vienu reizi vien,» sarunā telekompānijas LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Mūrniece.

Ministre neslēpa, ka policijai tagad būs jāskaidro - vai gājienu plānoja Freimanis, vai tas bijis kādas organizācijas darbs. «Mēs zinām, kas bija pasākuma organizators. Taču policijai būs jāskaidro, vai viņš to darīja pats, vai tomēr tā bijusi provokācija pret valsti,» – tā ministre.

Runājot par aizturētajiem, ministre zināja teikt, ka kopumā aizturēti četri cilvēki, kas atradušies vietā, kur bija paredzēts gājiens. «Cilvēki aizturēti paskaidrojuma sniegšanai, bet pēc tam atbrīvoti.» Visi, izņemot Igoru Šiškinu, aizturēti par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā.

«Šiškins aizturēts, jo gribēja uzsākt gājienu. Viņš to nedrīkstēja darīt, jo nebija pasākuma organizatora,» sarunā norādīja Mūrniece.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu