LTV7 sestdien rādīs Kusturicas dokumentālo filmu par Maradonu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Šīs vasaras futbola kaislības turpinās ne tikai ar sacensību kalendāru un spraigām tiešraidēm, jo sestdien, 3. jūlijā, plkst. 19.00 LTV7 ēterā būs skatāma dokumentālā filma «Maradona», informē LTV.  

Filmu par futbola ģēniju Djego Maradonu veidojis kino ģēnijs – serbu režisors Emirs Kusturica.

Šim kino darbam piedēvēts dokumentālās filmas žanrs. Un tā arī patiešām ir dokumentāla filma par slavenu sportistu, par viņa dzīvi, par karjeru sportā. Turklāt filmas tapšanas vēsturē būtiska nozīme ir tās galvenā varoņa un režisora tuvajai draudzībai. Un Kusturica ir savā elementā. Dokumentālo materiālu par Diego Maradonu, par viņa izpausmēm futbola laukumā, kur īsajā vietā ir arī Maradonas gūtie «gadsimta vārti» un citi izšķiroši momenti no daudzām nozīmīgām spēlēm, ik pa brīdim papildina paša Kusturicas radošais pārpasaulīgais notikumu redzējums animācijas tehnikā veidotos tēlos.

Tā ir īstā dzīve savdabīgā interpretācijā. Katrs no ģēnijiem apliecinājis savas tiesības darīt to, ko dara. Maradona apliecinājis savas tiesības uz pasaules futbola ģēnija vārdu, savukārt Kusturica apliecinājis, ka spēj krāsaini, pāri visām fantāzijas robežām parādīt, kā viņš redz un jūt visu, kas notiek realitātē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu