«Ziedu balle» puķumīļiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

No 8. līdz 11.jūlijam Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā Rīgā, Kandavas ielā 2, norisināsies gada lielākie dārza svētki «Ziedu balle». Viesus priecēs Latvijas ievērojamāko selekcionāru un dārznieku audzētās puķes un stādi, ainavu arhitektu dārza dizaina paraugi par tēmu «Tējas laiks», bonsai kociņu kolekcija, kā arī floristu un tēlnieku veidotie vides objekti.

Ziedu ballē varēsiet iedvesmoties sava dārza izveidei un baudīt vasaru, veldzējoties rožu, liliju, vasaras puķu un citu gan ziedošu, gan neziedošu augu krāsu un smaržu burvībā.

Šā gada jaunums – ainavu arhitektu konkurss par tēmu «Tējas laiks». Skatītāju vērtējumam tiks nodoti pārdesmit dārza dizaina paraugi. Tēju un ārstniecības augu cienītajiem būs iespēja iepazīt, nobaudīt un iegādāties dažādas zāļu tējas. Notiks floristu plenērs, kurā radītie teiksmainie veidojumi rosinās fantāziju jebkuram augu mīļotājam. Eksotikas cienītājiem sarūpēta Latvijā audzētu bonsai kociņu izstāde.

Sestdien, 10.jūlijā, plkst. 12 brīvdabas koncertā jauniešu vokālā grupa «Dominante» izpildīs Jura Ludženieka dziesmas no cikla «Gandrīz grēksūdze».

Balli krāšņos J.Rozentāla mākslas skolas audzēkņu veidotie vides objekti un Latvijas tēlnieku centra vadītāja Ģirta Burvja organizētā tēlnieku darbu izstāde, no kuras daļu eksponātu varēs iegādāties izsolē svētdien, 11.jūlijā, plkst. 15. Interesentiem izstādes laikā būs arī iespēja augus iegādāties, bet svētdien – izstādes noslēgumā – plkst. 16 notiks izstādes eksponātu izpārdošana.

Ikgadējo Ziedu balli rīko Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs sadarbībā ar Latvijas Dārzu biedrību.

Ziedu balle apmeklētājiem pieejama no plkst. 9.00 līdz 19.00. Ieejas maksa: skolēniem Ls 1,50, pensionāriem un studentiem – Ls 2,00, pieaugušajiem – Ls 2,50, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem – Ls 1,00. Ieeja bez maksas: pirmsskolas vecuma bērniem, I un II grupas invalīdiem, bērniem bāreņiem, daudzbērnu ģimenēm un politiski represētajām personām, Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku dalībniekiem – uzrādot dalībnieka karti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu